Leipomotuotteiden mittaaminen Aeros-kolorimetrillä

AerosKoska leivonnaisten pinta on usein epäsäännöllinen ja ne ovat osittain jyvien tai suklaapalojen peitossa, värin mittauksessa otetaan huomioon koko pinta. Tähän asti perinteisten värimittalaitteiden pieni mittausalue on merkinnyt sitä, että useita mittauksia on pitänyt vaivalloisesti keskiarvoistaa.

Keskiarvoistaminen

Aeros-mittalaitteen mittauspää voidaan säätää vaakasuoraan ja siten sijoittaa eksentrisesti näyteastian tai näytelevyn reunan yläpuolelle. Mittausta varten malja/levy pyörii anturin alla, kun laite suorittaa 35 mittausta 5 sekunnissa ja laskee keskiarvon. Näin mitataan rullan/keksin pinta ja saadaan tarkka ja toistettavissa oleva mittaus tuotteen väristä.

Näytteiden käsittely on yksinkertaista, sillä tuote yksinkertaisesti peitetään kulhoon tai tyhjään levyyn ympyrän muotoisesti. Varmista vain, että kulhon pohja on kokonaan materiaalin peitossa, esim. keksien tapauksessa kaksinkertainen pino päällekkäin (ks. kuva vasemmalla).

Aeron korkeussäätö

Anturin ihanteellinen korkeus näytteen yläpuolella varmistetaan IR-etäisyysmittauksella, mikä takaa tarkan värin mittauksen. Näyte pyörii eksentrisesti sijoitetun anturin alla. Pyörimisen aikana tehdään useita mittauksia peräkkäin, ja keskiarvo lasketaan automaattisesti. Koska skannattava mittausalue on poikkeuksellisen suuri, elintarvikkeen kokonaisväri voidaan toistaa erittäin tarkasti.

Kalibrointi välimittauksilla ilman mittaussalamaa takaa, että mittaus ei ole herkkä ympäristön valolle.

KeksitKoska tämä kosketukseton mittausmenetelmä on erittäin käyttäjäystävällinen ja mittaustulokset ovat erittäin tarkkoja ja toistettavia, tätä menetelmää suositellaan pienten leivonnaisten, sämpylöiden tai muiden leipomotuotteiden mittaamiseen.

Leipomotuotteiden valmistajille rusketusaste, vaaleus ja tummuus ovat tuotteen visuaalisen luokittelun vertailukohtia. BCU-arvo sisällytetään usein tähän. Kyseessä on leivontakontrastiyksikkö (BCU), joka osoittaa, kuinka vaalealta tai tummalta tuote näyttää. Asteikko vaihtelee 0,0:sta tummille tuotteille ja 5,25:een vaaleille tuotteille. BCU-asteikko ja kaikki muut tärkeät väriasteikot ja -indeksit (CIE L,a,b) ovat käytettävissä Aerosin integroidussa ohjelmistossa.

HunterLab tarjoaa myös ratkaisuja keksien ja muiden leivonnaisten mittaamiseen. online tai inline värinmittaus tuotantoketjussaja kannettavat laitteet yksittäisten mittauspisteiden mittaamiseen itse tuotteesta.

Yhteystiedot HunterLab Europe GmbH

Sijaintimme

Tohtori August Einsele Ring 15,

82418 Murnau am Staffelsee (Murnau am Staffelsee)

Yhteystiedot

Sähköposti: sales@hunterlab.de
Puhelin: +49 8841 9464.

Tuki

HunterLab Service & Support - Asiakaskeskeistä, nopeaa ja ainutlaatuista.