Elintarvikkeiden ja juomien värin mittaaminen

HunterLabin spektrofotometrit mittaavat eri tuotteiden väriä ja sameutta elintarvike- ja juomateollisuudessa. Ne ovat FDA:n mukaisia ja monipuolisia sovelluksesta riippuen: laboratoriossa, tuotannossa, paikallaan tai online/inline.

Leipomotuotteet ja välipalat

Leipä, sämpylät, paahtoleipä, kakkupohjat, keksit, piparkakut, keksit, välipalat, sipsejä, sämpylöitä, keksejä, rinkeleitä, tikkuja, pähkinöitä.

Viljan ravintoaineet

Irralliset viljat, jyvät, mysli- ja myslipatukat, leivonta-aineet, leivontaseokset, leivinjauhe, tärkkelys, jauhot, murot, myslit, maissihiutaleet, pops, pasta, nuudelit.

Maitotuotteet

Maito, maitopohjaiset juomasekoitukset, kahvikerma, jogurtti, kefiiri, rahka, jäätelö, kerma, kuivatut maitotuotteet, herajauhe, voi, voivalmisteet, levitettävä rasva

Hedelmät ja vihannekset

Vauvapuuro, soseet, muusit, tomaattituotteet, hedelmät ja vihannekset – tuoreet ja pakastetut.

Sokeri ja makeiset

Makeiset, hedelmäkumit, suklaapisarat, hyytelöpurukumit, kaakaojauhe, kaakaomassa, kaakaovoi, suklaa, levitteet, voiteet, hunaja, hillo, marmeladi, hillot, säilykkeet, sokeri, ruokosokeri, kivisokeri, sokerikuutiot, tomusokeri

Ainesosat ja mukavuustuotteet

Väriaineet, värjätty jauhe, nestemäiset väriaineet, irtonainen yrtti- ja mausteaines, kastikkeet, majoneesi, kastikkeet, sinappi.

Ruokaöljyt ja margariini

Ruokaöljy, oliiviöljy, auringonkukkaöljy, safloriöljy, rypsiöljy, margariini ja rasvat.

Liha, kala ja kasviproteiinit

Siipikarja, naudanliha, sianliha, makkaratuotteet, kala, kasviproteiinit, liha- ja kalankorvikkeet.

Juomat

Kahvi, tee/ vastaavat juomat, vesi, hedelmämehu, virvoitusjuomat, olut/mallasperäiset sekoitusjuomat, käsityöolut, väkevät alkoholijuomat Viini, väkevät alkoholijuomat, alkoholipitoiset sekoitusjuomat, viini, kuohuviini.

Leipomotuotteiden ja välipalaruokien värin mittaaminen

Sämpylöiden, keksien ja välipalojen värimittauksissa keskitytään värin määrälliseen määrittämiseen ihmisen visuaalisen havainnon tasolla, jolloin varmistetaan, että kuluttajien odotukset täyttyvät.

Brote, Brötchen, Toastbrot, Tortenboden

Leipä, sämpylät, paahtoleipä, kakkupohja

Backwaren Kekse

Leivonnaiset, piparkakut, keksit

Snack-Food, Chips, Flips, Kräcker, Brezeln, Sticks, Nüsse

Välipalat, sipsejä, ranskalaisia, keksejä, rinkeleitä, tikkuja, pähkinöitä.

Viljan ravinteiden värimittaus

Viljat, jauhot ja makaronivalmisteet korostavat kuluttajille asettamiaan laatuvaatimuksia värin tasaisuudella. Leivonta-ainekset, jyvät ja raakavilja tarkastetaan, jotta varmistetaan yhdenmukaisuus koko toimitusketjussa.

Getreidenaehrmittel

Irralliset viljat, jyvät, myslit ja myslipatukat.

Backzutaten, Back-Mischungen, Backpulver, Stärke, Mehl

Leivonta-aineet, leivontaseokset, leivinjauhe, tärkkelys, jauhot.

Gepuffte Getreide-Erzeugnisse, Müsli, Cornflakes, PopsTeigwaren, Nudeln

Murot, myslit, maissihiutaleet, popsiaiset.

Teigwaren, Nudeln

Pasta, nuudelit

Maitotuotteiden värin mittaaminen

Maitotuotteet ovat erittäin erilaisia: näytteet voivat olla läpinäkymättömiä nesteitä, puolikiinteitä tuotteita, kiinteitä tai jauhemaisia näytteitä, mutta korkeimmat laatuvaatimukset on aina täytettävä. Tuottajat voivat täyttää nämä vaatimukset HunterLab-värimittauslaitteilla ja asianmukaisilla lisävarusteilla.

Milch, Milchmisch-Getränke, Kaffeesahne

Maito, maitopohjaiset juomasekoitukset, kahvinkerma-aineet

Joghurt, Kefir, Quark, Speiseeis, Sahne

Jogurtti, kefiiri, kvarkki, jäätelö, kerma

Trockenmilch-Erzeugnisse, Molkenpulver

Kuivatut maitotuotteet, herajauhe

Butter, Butter-Zubereitungen, Streichfett

Voi, voivalmisteet, levitettävä rasva

Hedelmien ja vihannesten värin mittaaminen - raa'at tai jalostetut hedelmät ja vihannekset

Hedelmiä ja vihanneksia on monenlaisia, niiden luonnollisesta, käsittelemättömästä tilasta jalostettuihin soseisiin ja pakasteisiin. Värin mittaamiseen soveltuva tekniikka ja mittalaitteet riippuvat mitattavan tuotteen muodosta.

Babybrei, Püree, Mus

Vauvapuuro, sose, muussi

Tomaten-Produkte

Tomaattituotteet

Obst und Gemüse - frisch und Tiefkühlware

Hedelmät ja vihannekset - tuoreet ja pakastetut

Sokerin ja makeisten värin mittaaminen

Makeisten, levitteiden, suklaan ja niiden raaka-aineiden, kuten sokerin ja kaakaon, visuaalinen ulkonäkö testataan värimittalaitteilla, jotta voidaan vahvistaa luottamusta tuotteeseen ja tuotemerkkiin. HunterLabilla on oikeat mittalaitteet ja näytteenottimet jokaiseen sovellukseen.

Bonbons, Fruchtgummi, Schokodrops, Geleegummi

Makeiset, hedelmäpurukumit, suklaapisarat, hyytelöpurukumit.

Kakaopulver, Kakaomasse, Kakaobutter, Schokolade

Kaakaojauhe, kaakaomassa, kaakaovoi, suklaa.

Brotaufstrich, Cremes, Honig, Marmelade, Konfitüren

Levitteet, kermat, hunaja, marmeladi, hillot ja hillotuotteet

Zucker, Rohrzucker, Kandiszucker, Würfelzucker, Puderzucker

Sokeri, ruokosokeri, kivisokeri, kuutioitu sokeri, tomusokeri

Ainesosien ja valmisruokatuotteiden värin mittaaminen

Mausteita, elintarvikevärejä, synteettisiä/luonnollisia antioksidantteja, sinappia, kastikkeita ja kastikkeita voi esiintyä kiinteässä, nestemäisessä, jauhemaisessa tai tahnamaisessa muodossa, joten onnistunut värinmittaus edellyttää erilaisia mittaustekniikoita.

Farbstoffe, farbiges Pulver, Flüssig-Farbstoffe

Väriaineet, värillinen jauhe, nestemäiset väriaineet

Lose Kräuter und Gewürze

Irralliset yrtit ja mausteet

Soßen, Mayonnaise, Dressings, Senf

Kastikkeet, majoneesi, kastikkeet, sinappi.

Ruokaöljyjen ja margariinin värin mittaaminen

Kasviöljyjen, kuten oliiviöljyn tai auringonkukkaöljyn sekä margariinin, värilaadulla on suuri merkitys tuotteiden luokittelussa, jotta kuluttajien hyväksyntä ja luottamus säilyisivät.

Speiseöl, Olivenöl, Sonnenblumenöl, Distelöl, Rapsöl

Ruokaöljy, oliiviöljy, auringonkukkaöljy, safloriöljy, rypsiöljy.

Margarine und Fette

Margariini ja rasvat

Lihan, kalan ja kasviproteiinien värin mittaaminen

Ennen kuin tuote päätyy kuluttajalle, lihan, siipikarjan ja kalan sekä niiden kasvipohjaisten korvikkeiden jalostajat käyttävät värimittalaitteita prosessoinnin valvomiseksi ja tuotteen laadun ja tuoreuden varmistamiseksi .

Siipikarja, naudanliha, sianliha, makkaratuotteet

Pflanzliche Proteine, Fleisch- und Fisch-Ersatzprodukte

Kasviproteiinit, lihan- ja kalankorvikkeet

Juomien värin mittaaminen

Juomat voivat olla läpinäkymättömiä, läpikuultavia tai läpinäkyviä, ja värin mittaaminen vaatii erilaisia välineitä ja tekniikoita. Valmistajat löytävät nämä HunterLabista, jonka mittauslaitteita suuret juomayhtiöt jo käyttävät . Kysy meiltä referenssejä!

Kaffee, Tee/ -ähnliche Getränke

Kahvi, tee tai vastaavat juomat

Wasser, Fruchtsaft, Erfrischungs-Drinks

Vesi, hedelmämehu, virvoitusjuomat

Bier /Malz-basierte Mischgetränke, Craft-Bier

Olut / mallasperäiset juomasekoitukset, käsityöolut

Getraenke Spirituosen Wein

Väkevät alkoholijuomat, alkoholipitoiset sekoitetut juomat, viini, kuohuviini.

Paikallinen kumppanisi:

  • ELSCOLAB BV

  • Da Vincilaan 11 b
    6716 WC
    Ede Alankomaat

  • +31 (0)342 42 60 80

HunterLab maailmanlaajuisesti:

  • Europe / Middle East / Africa

    HunterLab Europe GmbH

  • Dr.-August-Einsele-Ring 15

    82418 Murnau

  • +49 8841 9464

  • Headquarters, North / South America

    Hunter Associates Laboratory, Inc.

  • 11491 Sunset Hills Road

    Reston, VA 20190-5280

  • +1 571 470 6028

  • Asia-Pacific

    HunterLab Asia Limited

  • Flat E, 13F Leahander Centre,

    28 Wang Wo Tsai Street,
    Tsuen Wan,
    New Territories,
    Hong Kong

  • +852 2406 1723

Kysy kysymyksesi täältä...

Haluaisitko puhua suoraan hakemuksestasi/näytteestäsi? Soita meille numeroon

+49 8841 9464

Näytämme sinulle värimittausratkaisun tuotteellesi.

Tai täytä alla oleva lomake.

Kolorimetrian asiantuntijamme auttavat sinua mielellään!

Maa(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ovatko hedelmät vielä tuoreita? Näyttääkö limonadi kalpealta? Miksi välipalat ovat tavallista tummempia? Tällaiset kysymykset osoittavat, että elintarvikkeisiin on kiinnitettävä erityistä huomiota. Väri on erityisen tärkeä elintarviketeollisuudessa, koska se vaikuttaa siihen, luottavatko asiakkaat valmistajaan vai eivät.

Raaka-aineiden ostajat arvioivat väriä laatumuuttujana samalla tavalla kuin loppukuluttaja. Luottamus perustuu tunnistettavuuteen ja johdonmukaiseen ulkonäköön. HunterLab on ollut 70 vuoden ajan teollisen värin mittauksen asiantuntija ja takaa vakaat mittausarvot raaka-aineesta valmiiseen tuotteeseen, mukaan lukien nesteet, kiinteät aineet ja epätasaiset tuotteet, kuten viljat tai välipalat, elintarvikeyrityksissä kaikkialla maailmassa.

Värin mittaaminen tarkoittaa laadun varmistamista.

Valmistajat ja tuottajat voivat taata korkeat laatuvaatimukset vain, jos kaikki pakkauksen keksit ovat samanvärisiä kullanruskeina, limonadi on aina raikkaan oranssia tai kaakaopavut eivät ole liian mustia.

HunterLab vastaa elintarvikkeiden erityisvaatimuksiin kattavalla valikoimalla erilaisia värinmittausjärjestelmiä.

Kannettavat käsilaitteet, laboratorio- ja tuotantokäyttöön tarkoitetut kolorimetriasemat, verkkolaitteet ja sopivat ohjelmistot mahdollistavat säästöt , koska valitukset vähenevät, värin pysyvyys on tasaista ja asiakkaat ovat tyytyväisiä. HunterLab on 70 vuoden ajan ollut johtava valmistaja ja jakelija värin ja sen parametrien arviointiin tarkoitettujen mittalaitteiden valmistuksessa ja jakelussa. Vakuutu kokemuksesta, ainutlaatuisesta palvelusta ja tuesta.